Šinigoj Igor s.p., Ulica Andreja Kumarja 13, 5000 Nova Gorica   Slovensko SI  Deutsch DE

Samorazlivna toplotna izolacija - Lahki izolacijski estrih, penobeton ali stirobeton - Priprava

Lahki izolacijski estrih - samorazlivna toplotna izolacija - se uporablja kot toplotna izolacija in izravnava pod plavajočimi samizravnalnimi estrihi ali končnimi tlaki.

Posebej je primeren za neravne podlage, saj se preprosto razlije po podlagi in v primerjavi s klasičnimi sistemi ni potrebno rezanje in prilagajanje izolacijskih plošč. Lahki izolacijski estrih je sestavljen iz recikliranega plistirol granulata (stiropor kroglice) in posebnih veziv – aditivov. Samorazlivni lahki estrih ( samorazlivna toplotna izolacija ) se pripravi v zato namenjem vozilu, ki vsebuje rezervoar z granulatom in aditivi ter mešalnik in črpalko. Pripravljena samorazlivna izolacija se nato po cevi črpa v objekt kjer jo nanesemo v primerni debelini in izravnamo.

Samorazlivni penobeton ali stirobeton lahki izolacijski estrih je primeren tudi za objekte, ki bodo uporabljali talno ogrevanje, saj se izjemno lepo razlije okoli cevi talnega ogrevanja in ostalih instalacij.
 

Samorazlivna toplotna izolacija - izolacijski stiroporSamorazlivna toplotna izolacija tal - struktura izolacije
Priprava samorazlivne toplotne izolacije poteka v posebnem vozilu, kjer se stiropor zmeša z posebnim aditivom. Na desni sliki je primer končanega izolacijskega tlaka.

 

Samorazlivna toplotna izolacija - izolacijski stiroporSamorazlivna toplotna izolacija tal - struktura izolacije
Samorazlivna toplotna izolacija (talna izolacija za tlake) je sestavljena iz posebnega poliuretana - ekstrudirani stiropor in aditiva. Takšana toplotna talna izolacija je izjemno lahka in ima odlične izolacijske lastnosti.

 

Samorazlivna toplotna izolacija - izolacijski stiroporSamorazlivna toplotna izolacija tal - struktura izolacije
Samorazlivna izolacija se polaga z uporabo črpalke, ki po cevi dovaja izolacijsko maci, ki se enakomerno razliva po prostoru. Na koncu se izolacija zgladi z orodjem za ravnanje.

 

Izdelava lahkega izolacijskega tlaka - estiha
Izolacija se popolnoma razlije okoli vseh električnih, vodovodnih in ostalih izolacij. Samorazlivna toplotna izolacija je primerna tudi za prostore, ki bodo uporabljali talno ogrevanje.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.