Šinigoj Igor s.p., Ulica Andreja Kumarja 13, 5000 Nova Gorica   Slovensko SI  Deutsch DE

Samorazlivni tlaki - estrihi

Samoizravnalni estrih (imenujemo jih tudi samorazlivni estrihi ali samoizravnalni tlaki ali samorazlivni tlaki ) se uporablja stanovanjskih, poslovnih in industrijskih prostorih. Estrih je primeren Kot podlaga za polaganje keramičnih ploščic, parketa, laminata in drugih materialov. Prav tako so samoizravnalni estrihi odlična rešitev v objektih, ki uporabljajo talno ogrevanje.

Polaganje estriha je z uporabo tehnologije silosa in črpalke izjemno hitro. Potrebno količino materiala za estrih dostavimo v zato pripravljenem silosu, ki ima vgrajeno napravo za mešanje estriha in črpalko, s pomočjo katere nato pripravljeni estrih črpamo po cevi v prostor (objekt). Samorazlivni estrih je od podlage ločen z PVC folijo ali PENASTO folijo, zato ga imenujemo tudi plavajoči estrih. Prav tako je od sten ločen z diletacijskim trakom. Estrih se nanaša v debelini od 3 do 6 cm. Samoizravnalni estrih ima izjemno natančen končni izgled, saj je po postavitvi površina skoraj popolnoma ravna.

Glede na kemično materialov uporabljamo estrih na osnovi gipsa (ni primeren za zunanjo uporabo) in estrih na osnovi cementa.

Samorazlivni tlaki (estrihi) na osnovi cementa

Samorazlivni tlaki (estrihi) na osnovi gipsa

 

Samorazlivna toplotna izolacija - izolacijski stiroporSamorazlivna toplotna izolacija tal - struktura izolacije
Samorazlivni tlak se pripravi v posebnem silosu in se nato po cevi črpa v objekt, kjer se ga porazporedi po prostoru. Na desni sliki je prikazan končan tlak.

 

Samorazlivna toplotna izolacija - izolacijski stiroporSamorazlivna toplotna izolacija tal - struktura izolacije
Pod tlak postavimo sloj PVC folije (pritličje) ali poliuretansko peno (nadstropja) in ga s tem ločimo od podlage. Zaradi te ločitve imenujemo tlak - plavajoči tlak.

 

Samorazlivna toplotna izolacija - izolacijski stiroporSamorazlivna toplotna izolacija tal - struktura izolacije
Na levi sliki je prikazan pripomoček za nastavitev končne višine plavaločega samorazlivnega tlaka. V nadstropjih se pod tlak postavi penasta zvočna izolacija, ki preprečuje, da bi se zvok prenašal v pritličje objekta ali nižje stoječa nadstropja.

 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.